ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Κάντε μικρά βήματα

Για υγιή απώλεια βάρους, πρέπει να στοχεύετε στην απώλεια 450 – 900 γραμμαρίων την εβδομάδα. Για αυτό μην περιμένετε να βλέπετε αποτέλεσμα καθημερινά. Θυμηθείτε να ζυγίζεστε πάντα την ίδια ώρα και ημέρα της εβδομάδας. Όχι μόνο θα δείτε πραγματικά αποτελέσματα με τον τρόπο αυτό, αλλά θα αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη των πραγμάτων μακροπρόθεσμα.
 
 
Θέτετε επιτεύξιμους στόχους
Η σωστή απώλεια βάρους χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Εάν χάνετε 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα, για την απώλεια 10 κιλών θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 μήνες. Επομένως είναι καλύτερα να θέσετε έναν ενδιάμεσο στόχο, π.χ. 3 κιλά σε ένα μήνα. Ο στόχος αυτός είναι καλύτερα διαχειρίσιμος και η εκπλήρωσή του θα σας γεμίσει με αίσθημα ικανοποίησης ώστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.
 
 
Μη στερείτε από τον εαυτό σας θερμίδες
Οι θερμίδες παρέχουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους, οι γυναίκες χρειάζονται 1.400 με 1.600 θερμίδες ημερησίως και οι άντρες 1.800 με 2.000 θερμίδες – συνεπώς, μην μειώνετε σε υπερβολικό βαθμό την κατανάλωση τροφής!
 
 
Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι εξαντλητικές δίαιτες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ μακροπρόθεσμα. Η στέρηση του οργανισμού σας από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τον θέτει σε κατάσταση λιμού. Με το χρόνο πολλά άτομα που κάνουν εξαντλητικές δίαιτες καταλήγουν να πάρουν περισσότερα κιλά από αυτά που έχασαν αρχικά.
 
 
Μην παραλείπετε το πρωινό
Το πρωινό όχι μόνο ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σας και το σύστημά σας για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, καθώς δεν επιλέγουν παχυντικές ή γλυκές τροφές για να αντιμετωπίσουν την απότομη πτώση των ενεργειακών αποθεμάτων αργότερα μέσα στην ημέρα.
 
 
Ανταμείψτε τον εαυτό σας. Το αξίζετε
Δώστε στον εαυτό σας ένα ασυνήθιστο κέρασμα. Η χαρά του να ζυγίζεστε κάθε εβδομάδα είναι ότι μπορείτε περιστασιακά να κάνετε κάποια παρασπονδία, αλλά μόνο περιστασιακά!